"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 iulie 2014

Agerpres despre Margareta Paslaru la aniversare

Sursa: agerpres.ro / 09.07.2014 / autor: Petronius Craiu, editor: Antonia Niță


Margareta Pâslaru: Sărbătoresc ziua de nastere lucrând cu plăcere, definitivând textul unei compozitii

Margareta Pâslaru sărbătoreste miercuri 71 de ani si spune că cel mai frumos cadou pe care ar putea să-l primească ar fi confirmarea vânzării CD-ului ''Actorii cântă'' în beneficiul campaniei ''Artistii pentru artisti''.

"Îmi doresc vestea bună care confirmă vânzarea CD-ului de autor 'Actorii cântă' în beneficiul campaniei 'Artistii pentru artisti'. Îmi voi sărbători aniversarea lucrând cu plăcere, definitivând textul unei compozitii. Ziua se va încheia în familie'', a declarat artista pentru AGERPRES.

Ea a spus că cel mai frumos cadou primit de-a lungul anilor a fost dragostea admiratorilor, dar si faptul că actiunile si campaniile sustinute sau initiate de ea au devenit sursă de inspiratie.

"Vorbind despre 56 de ani activi în lumea artistică, alegerea nu e simplă, au fost diferite piscuri. Admiratorii fideli au răspuns dăruirii mele cu dragoste, aplauze si flori. Din câte am aflat, anumite drumuri pe care le-am deschis au devenit 'documente' care îi inspiră pe altii. Îmi face plăcere să sustin tinerii talentati. Evolutia presupune exigentă, prin muzică pledez în favoarea mediului înconjurător. Libertatea nu se învată, ci reflectă un fel de a fi. (...) În cadrul rubricii radiofonice "Margareta prezintă pe..." sustin tineri talentati, pe unii cooptându-i în propriile proiecte; schimb de energii creatoare. Încă din anul 2010, ofer un premiul anual care îmi poartă numele, pentru "Originalitate Interpretativă". Anul trecut l-a primit Călin Grigoriu, chitarist-orchestrator inspirat. Vom afla până la toamnă cine va câstiga premiul în 2014", a afirmat Margareta Pâslaru.

Artista a adăugat că apreciază în mod deosebit faptul că si Grupul Allegretto, condus de Adriana Codreanu, interpretează compozitia sa, text si muzică, "Setea de a cunoaste".

Margareta Pâslaru nu i-a uitat nici pe Angela Similea, Mirabela Dauer si Daniel Iordăchioaie, care îsi sărbătoresc de asemenea miercuri ziua de nastere si le-a transmis gândurile sale bune: "Continuând 'traditia' și anul acesta, le doresc colegilor realizarea viselor".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu