"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 decembrie 2014

Margareta Paslaru invitata la "Nocturne" - TVR 1, TVR HD, si TVR+



Sursa: tvr.ro

Invitata Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 5 decembrie, este cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. „Faptul că am fost aleasa atâtor mari regizori şi compozitori m-a îmbogăţit enorm. Am fost obişnuită cu schimbul de iubire şi tandreţe", îşi începe firul poveştii Margareta Pâslaru în emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Actriţa, născută în 1943, a debutat pe scenă la doar 4 ani, în rolul copilului din „Madame Butterfly" de Puccini. Compozitorul George Grigoriu a numit-o „un mit al muzicii uşoare".

Era studentă la Drept când a fost sunată şi invitată la o audiţie cu Liviu Ciulei, pe care l-a fermecat cu vocea versatilă, tonul grav şi infinitele posibilităţi pe care i le oferea regizorului de a lucra şi şlefui personajul. Astfel, la doar 19 ani, Margareta Pâslaru o interpreta pe Polly Peachum în „Opera de trei parale", de Bertold Brecht. Piesa s-a jucat în patru stagiuni şi a înregistrat o cifră record: aproximativ 400 de reprezentaţii.

„Mi-am tratat mereu meseria cu maximă seriozitate. E vorba de chemare, de ardere, de destin", mărturiseşte Margareta Pâslaru.

Au urmat teatru radiofonic, emisiuni de televiziune, filme şi o viaţă care, la un moment dat, a purtat-o către New Jersey, Statele Unite. A fost o călătorie despre care îşi aminteşte, în primul rând, că i-a oferit posibilitatea de a-i asigura Măriucăi, fiicei ei, tot ce este mai bun. „Libertatea nu se-nvaţă, ci reflectă un fel de-a fi", este credinţa actriţei şi interpretei.

A revenit în România şi a continuat să-şi poarte numele cu mândrie, pentru că numele ei adună oameni şi forţe, în sprijinul celor care au nevoie de ajutor: copiii şi artiştii pensionaţi. La ediţia din 2014 a Festivalului Naţional de Teatru, Margareta Pâslaru a vândut, la propriu, în pasajul de la Universitate, CD-uri cu melodii interpretate de artişti. A îndurat frigul cu zâmbetul său inconfundabil, cu o lumină nesfârşită în ochii ei albaştri, pentru ca fondurile strânse să aducă alte zâmbete pe chipurile celor în nevoie. Puterea şi determinarea cântăreţei au fermecat întreaga echipa a FNT. „Pasiunea e acel ceva ce-ţi dă putere / Ca, sorbind venin, să crezi că-i miere”, spune cu căldură Margareta Pâslaru. (...)

_______________________________________________________________________






Sarbatorile de iarna incep cu o editie NOCTURNE de colectie. Invitata Marinei Constantinescu de vineri, 5 decembrie, este actrita si cantareata Margareta Paslaru. Un om frumos, in toate sensurile!

TVR 1, ora 24.00. Sambata - TVR HD, ora 22.00. Online - TVR +

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu