Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Margareta Paslaru membra al Juriului Premiilor Naţionale UCIN pentru 2014


Sursa: Aarc.ro/  autor Dana Medar

Juriul Premiilor Naţionale UCIN pentru 2014 - fragment

La încheierea perioadei de înscriere pentru nominalizările la Premiile Uniunii Cineaştilor din România pentru 2014, s-au înscris 64 de producţii cinematografice: 21 filme de ficţiune de lung-metraj, 34 filme documentare, 6 filme de ficţiune de scurt-metraj şi 3 filme de animaţie.

Juriul pentru ierarhizarea acestor producţii cinematografice este prezidat de criticul de film Cristian Tudor Popescu şi e alcătuit din: critic de teatru Marina Constantinescu- directorul Festivalului Naţional de Teatru şi realizator de televiziune, actriţa Margareta Pâslaru, actriţa Ana Ularu, prof.univ.dr. Petru Lucaci - preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, prof.univ.dr. Laurenţiu Damian - preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, prof.univ.dr. Titus Vîjeu – critic şi istoric de film, directorul de imagine Alexandru Sterian – preşedinte al "Romanian Society of Cinematographers - RSC", scenograf Mihai Ionescu – secretar al  Asociaţiei Cineaştilor Scenografi din cadrul UCIN.


În exclusivitate pentru AaRC.ro, membrii juriului ne-au făcut declaraţii despre filmele anului 2014 şi despre modul de lucru în evaluarea filmelor din 2014.


Margareta Pâslaru, membră al juriului: „Pentru mine este o primă experienţă de acest gen. Sunt foarte onorată că m-au invitat şi am de învăţat de aici. E foarte interesant. Observ impresiile tuturor şi faptul că suntem mai mult sau mai puţin de accord. E o dinamică extraordinară. Am învăţat mult. E diferit faţă de juriile festivalurilor de muzică pop la care am fost membră. N-am comparat cu anul trecut, am judecat doar filmele pe care le-am primit şi le-am vizionat. E important că există evoluţie. Libertatea de expresie e un lucru pozitiv şi promiţător.” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.