"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 noiembrie 2015

Margareta Paslaru, sesiune de autografe in Pasajul FNT - Jurnalul FNT


Jurnalul FNT nr.3 / 28.10.2015 /autori: Maria Sarbu si Cristina Enescu / foto Adi Marineci








Jurnalul FNT nr.3 / 28.10.2015 /autori: Maria Sarbu si Cristina Enescu / foto Adi Marineci

"(…) La un stand Margareta Paslaru e inurata de lume. Rasuna cantecul “Lasa-mi toamna, pomii verzi”. De fapt, artista da autografe pe un album mai special: “Actorii canta”, un produs cu 20 de piese pe muzica acestei artiste, realizat pentru a fi vandut, iar banii transferati in conturile Campaniei “Artistii pentru Artisti”, organizata de Uniunea Teatrala din Romania. Piesele musicale sunt interpretate de actorii Emilia Popescu, Matius Manole, Maria Buza, Mihai Bisericanu, Marius Bodochi, Silviu Biris, Mirela Jienescu, Corina Chiriac, Rodica Mandache, Gelu Nitu, Ovidiu Niculescu, Anca sigartau si, desigur, de Margareta Paslaru, care este zilnic in pasaj, intre orele 16:60 so 18:30.

“Imi face o deosebita placereca, de fiecare data cand soseste un metrou, alt val de melomani se indreapta spre acest stand. Ne-a mers foarte bine. Noi avem o cauza majora, vrem sa ajutam, prin UNITER, artistii in varsta, care au problem de sanatate si care s-au retras de pe scena. Iata ce ma mobilizeaza. Publicul este dornic sa obtina un autograf sau sa ne vada pen oi aici. Este o bucurie sa putem lua contactul direct cu asculatorii”, spune Margareta Paslaru.

Este un gest caritabil pe care il poate face oricine. Albumul cu cele 20 de piese costa 20 de lei, adica un leu pe un cantec, cum spunea amfitrionul evenimentului, jurnalistul Pompilius Onofrei. (…)"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu