Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 decembrie 2017

Margareta Paslaru, turneu cu spectacolul "Opera de trei parale" la Leningrad si Moscova - decembrie 1966In 17 decembrie 1966, la Leningrad, are loc primul spectacol dintr-un turneu in fosta URSS cu piesa “Opera de trei parale”. Informatia Bucurestiului din 19.12.1966 publica o stire referitoare la acest eveniment: “Leningrad, 18 (Agerpres) – Incepandu-si turneul in Uniunea Sovietica, colectivul Teatrului “Lucia Sturza Bulandra” a prezentat sambata seara primul spectacol la Palatul Culturii din Leningrad cu piesa “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht. Spectacolul a fost primit de publicul leningradean cu vii aplauze. Printr-o instalatie speciala, intreg spectacolul a fost tradus in limba rusa. Ziarul “Vecernai Leningrad” scrie ca expresivitatea jocului actorilor romani a facut inutila traducerea piesei.”
Turneul fusese anuntat in presa romana inca din 18.11.1966 cand Saptamana Culturala a Capitalei scria: “Timp de doua saptamani artistii bucuresteni vor aparea in fata spectatorilor din Leningrad si Moscova, unde se vor juca spectacolele “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht – in regia lui Liviu Ciulei, care semneaza si scenografia impreuna cu Ion Oroveanu – si recenta premiera cu comedia lui I.L. Caragiale “D-ale carnavalului” pusa in scena de Lucian Pintilie in decorurile lui Liviu Ciulei si Giulio Tincu.”


Magazin  nr. 485: “Aflata in turneu in Uniunea Sovietica impreuna cu colectivul Teatrului “Lucia Sturza Bulandra”, Margareta Paslaru a realizat pentru televiziunea din Leningrad un film musical intitulat “Omuletul, muzica si invitata noastra Margareta Paslaru”. Filmul este de fapt un recital de muzica usoara, in care tanara noastra interpreta prezinta opt melodii romanesti printre care “Margarete”, “Toata tineretea mea esti tu”, “Nu mai plange, baby”, “Cu tine rad cu tine plang”. “Omuletul” din titlul filmului este o papusa, care o prezinta pe Margareta Paslaru telespectatorilor sovietici”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.