"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 decembrie 2017

Margareta Paslaru, turneu cu spectacolul "Opera de trei parale" la Leningrad si Moscova - decembrie 1966







In 17 decembrie 1966, la Leningrad, are loc primul spectacol dintr-un turneu in fosta URSS cu piesa “Opera de trei parale”. Informatia Bucurestiului din 19.12.1966 publica o stire referitoare la acest eveniment: “Leningrad, 18 (Agerpres) – Incepandu-si turneul in Uniunea Sovietica, colectivul Teatrului “Lucia Sturza Bulandra” a prezentat sambata seara primul spectacol la Palatul Culturii din Leningrad cu piesa “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht. Spectacolul a fost primit de publicul leningradean cu vii aplauze. Printr-o instalatie speciala, intreg spectacolul a fost tradus in limba rusa. Ziarul “Vecernai Leningrad” scrie ca expresivitatea jocului actorilor romani a facut inutila traducerea piesei.”












Turneul fusese anuntat in presa romana inca din 18.11.1966 cand Saptamana Culturala a Capitalei scria: “Timp de doua saptamani artistii bucuresteni vor aparea in fata spectatorilor din Leningrad si Moscova, unde se vor juca spectacolele “Opera de trei parale” de Bertolt Brecht – in regia lui Liviu Ciulei, care semneaza si scenografia impreuna cu Ion Oroveanu – si recenta premiera cu comedia lui I.L. Caragiale “D-ale carnavalului” pusa in scena de Lucian Pintilie in decorurile lui Liviu Ciulei si Giulio Tincu.”


Magazin  nr. 485: “Aflata in turneu in Uniunea Sovietica impreuna cu colectivul Teatrului “Lucia Sturza Bulandra”, Margareta Paslaru a realizat pentru televiziunea din Leningrad un film musical intitulat “Omuletul, muzica si invitata noastra Margareta Paslaru”. Filmul este de fapt un recital de muzica usoara, in care tanara noastra interpreta prezinta opt melodii romanesti printre care “Margarete”, “Toata tineretea mea esti tu”, “Nu mai plange, baby”, “Cu tine rad cu tine plang”. “Omuletul” din titlul filmului este o papusa, care o prezinta pe Margareta Paslaru telespectatorilor sovietici”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu