"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 mai 2017

Margareta Paslaru de vorba cu Calin Grigoriu


Sursa: Radio Clasic.ro – 22.05.2017

Joi, 25 mai, de la ora 12:00, doamna Margareta Paslaru il are invitat în studioul Radio Clasic pe tânărul muzician Călin Grigoriu.
Calin Grigoriu și-a făcut studiile muzicale la conservatorul din București, la clasa de chitară a profesorului Ion Mihăescu, unde și-a extins universul muzical, mai ales prin cursurile intensive de muzică de cameră. Această practică l-a ajutat mai târziu în compoziție, orchestrație, și alte noi orientari muzicale. In 2001 are sansa de a face parte din proiectul Catalinei Buzoianu, Odiseea 2001, si de aici lumea teatrului i se deschide. 
Urmeaza o cariera plina de colaborari interesante cu Horatiu Malaele in "Leonce si Lena", cu Gelu Colceag in "Un vis in noaptea miezului de vara", "Imblanzirea Scorpiei" – un musical, "Spaima Zmeilor" – un musical pentru copii, spectacolextrem de apreciat, cu Teodora Herghelegiu – un musical dupa "Visul unei nopti de vara", si multe alte colaborari cu artisti si teatre independente.
In 2008 a intrat in proiectul Mozart Rocks, ocazie extraordinara de a si perfectiona scriitura de orchestra, aici a orchestrat si a fost solist intr un numar mare de concerte, in tara si-n strainatate. Un gen asemanator de colaborare l-a avut in 2013 cu Steve Vai si Evolution Tampo Orchestra, o intalnire marcanta care i confirma profesionalismul autentic, nascut din pasiune. 
Pe langa proiecte personale, cum ar fi "Calin Grigoriu Electric Trio" – proiect dedicat artei chitarii electrice si improvizatiei, si "Autumn Baroque Trio"(alaturi de Cezar Cazanoi – flaut si Calina Epuran – cello) un omagiu adus artei barocului prin spiritul muzicii de camera, Calin Grigoriu lucreaza in prezent la un album cu piese vocal-instrumentale – intr un stil eclectic.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu