"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 martie 2018

Agerpres 29 martie 2018: Lansarea albumului "Providenta" al artistei Margareta Paslaru



Sursa: 29.03.2018_ AGERPRES (Documentare - Ruxandra Bratu; editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Adrian Dădârlat)


La 29 martie 2018 are loc lansarea albumului de autor ''Providenţa'' al îndrăgitei şi apreciatei soliste de muzică uşoară Margareta Pâslaru, prilej cu care artista aniversează 60 de ani de activitate. Evenimentul are loc la Magazinul Muzica, la ora 13.00. Albumul aniversar este realizat în beneficiul Asociaţiei Nevăzătorilor din România.
Muzica şi o parte din texte sunt semnate de Margareta Pâslaru. Versurile altor piese cuprinse în album sunt semnate de Ana Blandiana, George Bacovia, George Ţărnea, Oscar Wilde, Marius Tucă, Elena Farago, Constanţa Buzea. Înregistrările au fost realizate în Studioul Jolt Kerestely - 2017, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro/.
''Numeroase CD-uri au inclus compilaţii cu piesele celor 65 de compozitori care m-au solicitat, sute de piese. Prin urmare, la aniversare 2018 vă dăruiesc proprii compoziţii izvorâte din preaplinul frământărilor'', spune îndrăgita artistă, potrivit sursei citate. ''Desigur, cel mai longeviv şlagăr componistic 'Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" va fi prezent şi prin glasul valoroşilor actori care mi s-au alăturat. Desigur, nu putea lipsi 'Tatăl nostru' compusă în amintirea bunicii care m-a învăţat rugăciunea şi semnul crucii'', menţionează, de asemenea, Margareta Pâslaru.
***
Margareta Pâslaru, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică uşoară din România, compozitoare şi textieră, care s-a remarcat de la început prin vocea sa inconfundabilă, se implică în mod constant, de mulţi ani, în acţiuni umanitare, participând în calitate de voluntar al Crucii Roşii Române şi fiind iniţiatoarea unui proiect denumit Banca de Alimente.
În 2000 şi-a lansat, la Bucureşti, albumul ''40 de ani de la primul disc'', drepturile de autor încasate din vânzarea albumului fiind donate prin Crucea Roşie unor orfelinate şi azile de bătrâni.
Albumul ''Margareta Forever'', cuprinzând 26 dintre cele mai frumoase melodii ale artistei, a fost lansat în 2006, drepturile de autor şi de interpret rezultate din vânzarea acestuia fiind donate de Margareta Pâslaru Crucii Roşii Române.
În 2008, Margareta Pâslaru şi-a lansat albumul "Bucuria de a cânta", dedicat dirijorului şi compozitorului Sile Dinicu, sub bagheta căruia artista a înregistrat sute de piese în radio şi televiziune, cât şi muzica filmelor în care a jucat. Margareta Pâslaru a dorit ca drepturile de autor şi de interpret să fie cedate, în semn de apreciere, instrumentiştilor pensionari, foşti membri ai Orchestrei de Estradă Radio.
La 20 noiembrie 2010 artista a sărbătorit 50 de ani de la lansarea primului său disc, printr-o altă lansare, un CD de autor intitulat ''Lasă-mi, toamnă, pomii verzi'', care conţine 25 de piese.
Un nou album, "Margareta 70", produs de Fundaţia Radio România, a fost lansat în anul 2013. Margareta Pâslaru şi artiştii care au participat la realizarea albumului au cedat drepturile din vânzarea acestuia către Crucea Roşie, toate încasările fiind donate programului Banca de alimente.
În mai 2014 a fost lansat albumul de autor "Actorii cântă", un cadou al artistei şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională "Artiştii pentru Artişti" şi UNITER. Încasările din vânzarea albumului au fost donate în Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special deschis la UNITER. "Acţiunile umanitare ale Margaretei Pâslaru sunt multe şi se nasc din dorinţa nestăvilită de a ajuta. Motto-ul 'În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim 'numele' spre binele altora' e un mod de viaţă pentru artistă. Pe care-l trăieşte intens zi de zi", sublinia un comunicat de la acea dată al UNITER.
La 23 noiembrie 2015 a avut loc, la Magazinul Muzica din Bucureşti, lansarea albumului ''Stelele filmului cântă'', un nou proiect muzical cu scop caritabil iniţiat de Margareta Pâslaru şi produs de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), toate încasările rezultate din vânzarea acestuia fiind destinate ajutorării artiştilor vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului. Albumul ''Stelele filmului cântă'' cuprinde 21 de compoziţii proprii semnate Margareta Pâslaru.
La 30 mai 2016, Margareta Pâslaru a lansat albumul de autor "Cum să te las?", în beneficiul supravieţuitorilor incendiului care a avut loc la clubul "Colectiv" în anul 2015. Artista a afirmat că a lansat acest album din dorinţa de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei care au supravieţuit tragediei şi care au în continuare nevoie de medicamente şi tratamente.
Margaretei Pâslaru i-a fost decernat la cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, în 2007, Premiul de excelenţă. La 12 mai 2013 a fost decorată, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, cu Ordinul ''Coroana României'' în grad de Cavaler, decoraţia fiind înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I.
În 2016, la Gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF) i-a fost decernată placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro.
La 7 mai 2012, Margareta Pâslaru şi-a lansat volumul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", editat la Curtea Veche Publishing. În această carte, artista redă cu sensibilitate momente din viaţa şi din cariera sa, întregite de intensitatea trăirilor şi determinarea care au caracterizat-o întotdeauna, toate acestea însoţite de aproape 100 de ilustraţii din arhiva personală, multe dintre ele prezentate pentru prima dată publicului. AGERPRES/(Documentare - Ruxandra Bratu; editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Adrian Dădârlat)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu