Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 iulie 2018

Calendar 24 iulie 1978: premiera filmului "Melodii, melodii" cu Margareta Paslaru in rolul Lia"Melodii, melodii" este al doilea film pentru care regizorul si scenaristul Francisc Munteanu a ales-o pe Margareta Paslaru ca interpreta a rolului principal feminin - Lia Bogdan. 
Din distributie au mai facut parte Cornel Constantiniu, Jean Constantin, Radu Goldis, Sergiu Zagardan, Cornel Patrichi, Marga Barbu, Amza Pelea, Aurel Giurumia iar muzica a fost compusa de Temistocle Popa. 
Premiera a avut loc la cinema Scala pe 24 iulie 1978.D.I. SuchianuRomania Literara 10.08.1978: “Margareta Paslaru isi compune rolul ca o actrita: cu inventiile ei de fizionomie, este exact ce trebuie in acea poveste de improvizatie permanenta pe baza de suparare si elan impentinent. Prin ea scena din Carmen isi dobandeste valoarea, structura”
Video "Habanera" din opera "Carmen" de Bizet - parodie cu Margareta Paslaru, Cornel Constantiniu, Sergiu Zagardan, Cornel Patrichi si Radu Goldis
Magda Mihailescu, Informatia 26.07.1978: “prezenta unei cantarete ca Margareta Paslaru care, actrita innascuta fiind, stie sa intre cu inteligenta in pielea darzei amatoare”
Rodica Lipatti, Cinema, august 1968: "Margareta Paslaru (care a luat, candva, la Mamaia, si un premiu pentru debut in cinematografie tot intr-un film al lui Francisc Munteanu numit Tunelul), ea singura ar fi putut garanta succesul, nu numai de public, al unei comedii musicale. Dar Margareta Paslaru, cea atat de talentata, atat de constiincioasa, cea atat de exigent si autoexigenta, Margareta Paslaru cea foto- si telegenica, este aici deservita. Cu alte cuvinte, neslujita, nevalorificata, neavantajata, adica nefolosita decat pe coardele ei vocale.” 
Radu GeorgescuSaptamana 28.07.1978: “In fruntea cantaretilor se situeaza Margareta Paslaru ( pe care n-am trecut-o la “actori”, cu toate ca inca din 1966 la Mamaia, a primit diploma de debut, pentru rolul din filmul Tunelul semnat de acelasi Fr. Munteanu). Iubita cantareata de muzica usoara are aici rolul unei artiste amatoare, cam rea, cam artagoasa si antipatica si cam enervanta in viata de toate zilele, in detrimental celui care orbeste o iubeste, fireste Cornel Constantiniu. Dar Margareta Paslaru se achita ireprosabil de principalele sale sarcini.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.