Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 iulie 2018

Calendar 26 – 31 iulie 1976: Margareta Paslaru participa la Festivalul Mamaia’76La Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia ’76 Margareta Paslaru a interpretat cinci melodii dintre care una pe text propriu.
Premiul II a fost obtinut de piesa Un roman de dragoste – muzica Temistocle Popa, text Mihai Dumbrava.
Sa fii invingator – muzica Temistocle Popa, text Margareta Paslaru
Pana ieri  - muzica Horia Moculescu, text Mihai Maximilian
Casa mea – muzica Florin Bogardo, text Alexandru Mandy
Numai cerul si pamantul – muzica Vasile Veselovschi, text Gheorghe Valcu
Dobrogea noua - iulie 1976 « Margareta Paslaru debuteaza la Mamaia ...ca poeta! Se pare ca cel mai solicitat interpret de catre compozitorii care participa la actuala editie a concursului este atat de apreciata Margareta Paslaru.
Margareta Paslaru ne-a declarat: pentru mine concursul Mamaia '76 reprezinta un debut foarte important. Da. Desi am participat pana in prezent la aproape toate editiile, este pentru prima data cand concurez in calitate de textier. Temistocle Popa a scris muzica, iar eu versurile melodiei "Sa fii invingator". Sa recunoastem ca in momentul in care am compus-o, nu ne gandeam la victoriile noastre de la Montreal, dar iata cat de bine se potriveste! »
Scanteia joi 29 iulie 1976 : « Au fost prezenti pe scena concursului cei mai buni solisti ai momentului actual. Dintre ei s-au detasat Margareta Paslaru (cu cinci piese) un exemplu de interpretare, tinuta artistica si costumatie de scena ».
Margareta Paslaru a sustinut si un recital care a inclus piesele : Melodiile dragostei, Porti inalte, Frumoasa-i ziua, Cantec din Oas si compozitiile proprii – muzica si text - E-o lupta-n toate cele, Fara sa vrei. Artista a fost acompaniata de formatia Romanticii  condusa de Mircea Dragan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.