"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 iulie 2020

9 iulie 2020 - Margareta Paslaru implineste azi 77 de ani - b1.ro

Sursa: b1.ro_ 09.07.2020_ Margareta Pâslaru împlinește azi 77 de ani. Top 6 cele mai frumoase melorii ale astistei – autor Marina Zarnescu

Margareta Pâslaru împlinește azi 77 de ani. Top 6 cele mai frumoase melorii ale astistei
Un articol de: Maria Zărnescu 

FOTO: Facebook: Margareta Pâslaru Galerie foto  (7) MONDEN
Îndrăgita artistă Margareta Pâslaru împlinește astăzi frumoasa vârstă de 77 de ani. Reușește să își păstreze chiar și în zilele noastre rafinamentul și eleganța, iar în fotografiile de pe rețelele sociale este mereu cu zâmbetul pe buze. Margareta a debutat în muzica ușoară în 1958, iar melodiile ei au intrat rapid în sufletul românilor.
După 62 de ani de carieră, una de-a dreptul impresionantă, Margareta Pâslaru se bucură de numeroase premii și distincții obținute pe parcursul anilor. Pe lângă drumul strălucit în muzică, Margareta Pâslaru a mai fost și actriță de film și de teatru, compozitoare, textieră, realizatoare de televiziune și radio.
De-a lungul timpului, Margareta Pâslaru a înregistrat pe discuri de ebonită, vinil, casete audio, DVD-uri, CD-uri și audiobook-uri.
 În 1964, artista își făcea debutul în teatru, fiind distribuită de către mestrul Liviu Ciulei în piesa „Opera de trei parale”, jucând alături de Toma Caragiu. Astfel, în rolul lui Polly Peachum, a jucat la Teatrul Bulandra 4 stagiuni cu aproximativ 400 de reprezentații ale spectacolului.

Margareta Pâslaru la 77 de ani

Mulți ani Margareta Pâslaru a fost considerată cea mai frumoasă cântăreță din România. Eleganța și rafinamentul sunt păstrate și acum, iar la 77 de ani artista este extrem de frumoasă.
După 61 de ani de carieră, cântăreața nu își arată vârsta. Chiar dacă timpul și-a spus cuvântul, frumusețea naturală a Margaretei Pâslaru a ținut cu ea, iar astăzi are un look de invitiat pentru multe femei aflate la aceeași vârstă. În 2019, artista a acordat un interviu pentru Avantaje, în care a vorbit și despre frumusețea caracteristică. „Vai, mă flatați. Totul este relativ. Gusturile nu se discută, persoanele publice sunt admirate sau antipatizate pentru același lucru. Se spune că „ochii sunt oglinda sufletului'. Expresivitatea lor, atitudinea comunică starea interioară a personajului, iar fotogenia completează cadrul”, spunea la acel moment actrița.
Întrebată la acel moment cât de mult contează părerea celor din jur, artista a explicat că opinii vor exista întotdeauna și că personal nu a ales să apeleze o echipă de stiliști, pentru a nu își pierde autenticitate și stiul personal. „Vorba aceea: câte capete, tot atâtea păreri. Fără „echipă de stiliști', intuitiv, îmi conduc bărcuța, astfel nu pierd filonul autentic din mine. Experimentez, învăț, inițiez concepte chiar dacă unele sunt respinse. Îmi plac noutățile îndrăznețe. Aceia care se refugiază în trecut au de pierdut”, a explicat Margareta Pâslaru pentru sursa citată anterior.
Pasiunea pentru muzică a Margaretei a venit odată cu serile în care bunica ei îi interpreta Chopain la pian. „În casa copilăriei, lipsurile anilor 50 păreau uitate când la radio răsunau arii și coruri din opere, muzică clasică, teatru la microfon. Serile, bunica ne desfăta cântând la pian Chopin, ceea ce m-a încurajat mai târziu să studiez, cu doamna Lia Romașcu, pianul. Muzica omniprezentă era o parte importantă în viața noastră”, a explicat artista pentru Avantaje.
Top 6 cele mai frumoase melodii ale Margaretei Pâslaru: „Lasă-mi toamnă pomii verzi”, „Să nu uităm să iubim trandafirii”, „Vei pleca”, „Cheia”, „Acesta e cântecul meu”, „După noapte vine zi”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu