Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 noiembrie 2010

Jurnalul National: O fantana nesecata de muzica buna; Margareta Paslaru "50 de ani de la primul disc"

Sursa: Jurnalul TV 19 noiembrie 2010; autor Anca Nicoleanu

Margareta Paslaru, 50 de ani de la primul disc
● Sărbătoriţi 50 de ani de la lan­sarea primului disc Electre­cord, prin CD-ul de autor "Lasă-mi, toam­nă, pomii verzi!". Când va avea loc lansarea?
● Vă aşteptăm sâm­bătă, 20 noiembrie, ora 13:30, la standul Nr.9 – Electrecord, la parter, în ca­drul târgului Gaudeamus, la Romexpo.

● Pregătiţi şi un concert aniversar?
● Discutând cu Mircea Drăgan, am convenit asupra unui repertoriu variat, inclusiv piese inedite pentru 2011. Dacă vom reveni, vom prezenta un alt gen de show. Ceea ce noi numim reci­tal,
în adevăratul sens al cuvântului, necesită un concept aparte, regie artis­ti­că, nu poate fi doar o înşiruire de me­lo­dii.
Drepturile de autor vor fi di­recţionate către campania "Artişti pentru Artişti" a UNITER. Este un gest de solidaritate prin care particip alături de alţi artişti, la campania menţionată. Cred că fiecare contribuie în felul său, chiar dacă nu cunoaşte o persoană sau o situaţie anume.

● Piesele alese pentru acest CD sunt compoziţii proprii. Mărturi­siţi că momentul magic al creaţiei nu poate fi explicat. Când se în­tâm­plă aceste momente magice?
● Da­că aş putea explica, aş recrea mo­mentul inspiraţiei. Dar nu pot. Stările emoţionale, tristeţi sau bucurii, nu pot fi nici induse, nici controlate, în ceea ce mă priveşte. Oricum, descătuşarea ideilor şi exprimarea lor se concreti­zează la pian, unde înregistrez imediat primul impuls. Cizelarea piesei, orchestrarea şi înregistrarea ei repre­zintă o altă etapă, care cere timp.

● La Radio România realizaţi rubrica permanentă «Margareta prezintă pe...», în cadrul emisiunii "Ra­dioul de sâmbătă seara", în care încurajaţi talente din muzică.
● Noi credem în şansele fiecărui tânăr, îi aducem mai aproape de ascultători, dar restul – seriozitatea, pasiunea, per­­severenţa –, depinde de ei. Cred că talentul fără muncă se iroseşte, munca fără talent nu rodeşte, vocea în sine fă­ră mişcare scenică, nu garantează suc­ce­sul de durată, în ambianţa schim­bătoare a genului aşa zis uşor.
● Sunteţi implicată în campa­niile "Banca de alimente" şi "Şcoa­la te face mare". Mergeţi periodic la spitale de copii, să le citiţi acestora po­veşti...
● În general, dau o fugă de câte ori am o oră liberă la vremea prânzului. Dar în ultima perioadă am fost răcită, apoi programul s-a aglo­merat şi nu am mai ajuns la Spitalul de copii. Dar voi reveni cât de curând, săr­bătorile bat la uşă...

● Continuaţi şi munca peste Ocean sau vă concentraţi exclusiv pe activităţile din România?
● Fiind invitată, lucrez cu plăcere în ţară, atât cu vechi colaboratori, cât şi cu noi producători de televiziune, ori în Radio, sau cu ONG-uri. Mi-a făcut o deosebită plăcere recenta campanie radiofonică "Basmele românilor", am făcut-o cu gândul la nepoţelul meu, Luca.

● Când aţi devenit bunică?
● În august, l-am legănat pe Luca (râde), făcea bicicleta cu picioruşele. Apoi plimbările prin parc, stilul vieţii noi, în trei, la care Ana Maria şi soţul ei, Juan, se adaptează cu brio, este o încântare pentru mine. Continuăm să ne vedem pe Skype, nepoţelul creşte văzând cu ochii, a împlinit deja trei luni... râde şi gungureşte fermecător.

● O zi pierdută este aceea în care nu citiţi o poezie sau nu ajun­­geţi la pian. Care piesă vă e mai aproape de suflet?
● De obicei cea mai recentă. "Era o fântână" deschide CD-ul de autor ’50 de ani de la primul disc". Mă bucur de câte ori o alta ia locul precedentei preferinţe (râde).

● Care e cel mai frumos compli­ment care a lăudat minunaţii dvs. ochi albaştri?
● Nu ascund faptul că anumite complimente mi-au făcut plăcere, adesea aud ""ochii ei sunt oglinda sufletului". "Eu nu sunt regizor de film dar, la Margareta Pâslaru, am senzaţia că dumneavoastră, regizorii de film, îi luaţi în prim plan ceva... Ochii... Exact, ochii. Dacă ar fi trăit Tonitza, să ştiţi că Margareta Pâslaru i-ar fi fost într-adevăr muză", a spus Viorel Cosma, în Aula Uniunii Compozitorilor, în 2008.
Comentarii
Margareta Pâslaru, 50 de ani de la primul album
Veronica
Sentimente si trairi, intr-un CD pe care-l asteptam asa cum o asteptam de fiecare data pe Margareta: cu drag si dor! Generatii la rand, au descoperit-o, i-au fredonat melodiile, au indragit-o si foarte multi i-au ramas admiratori fideli. O artista de exceptie si o iubire de peste 50 de ani din partea publicului, intr-o poveste adevarata, la care abia astept sa iau parte sambata!!!
19/11/2010 13:54:54

Svetlana
Simbol al muzicii usoare romanesti, Margareta Paslaru revine cu o aparitie discografica de exceptie: primul CD de autor dedicat implinirii a 50 de ani de la primul disc Electrecord.
Sunt evenimente pe care si le-ar dori orice artist. Asa cum spunea jurnalista Sanda Faur: "Pentru glasul ei unic,cu sonoritati de bucium si harfa, pentru talentul ei impetuos, slefuit cu atata inteligenta ... Citeşte întreg comentariul
Simbol al muzicii usoare romanesti, Margareta Paslaru revine cu o aparitie discografica de exceptie: primul CD de autor dedicat implinirii a 50 de ani de la primul disc Electrecord.
Sunt evenimente pe care si le-ar dori orice artist. Asa cum spunea jurnalista Sanda Faur: "Pentru glasul ei unic,cu sonoritati de bucium si harfa, pentru talentul ei impetuos, slefuit cu atata inteligenta si ambitioasa staruinta, Margareta a primit recompensa maxima: dragostea credincioasa si definitiva a publicului. Cati artisti nu si-ar da viata pentru o iubire de o jumatate de secol?".
La cererea publicului CD-urile, DVD-ului si audiobook-ul semnate de legendara Margareta Paslaru se reediteaza anual. Un CD de autor este urmarea fireasca a celor 36 de albume aparute in acesti 50 de ani, pe langa alte cateva zeci de discuri vinil sau CD-uri compilatii in care se regasesc melodii interpretate de distinsa artista.
Detalii pe: margaretapaslaru-legendasimit.****.****
19/11/2010 12:09:40
___________________________________________________________________
Sursa: Jurnalul National 21 noiembrie 2010; autor Carmen Anghel-Dobre
O fantana nesecata de muzica buna
Margareta Pâslaru lansează albumul de autor „50 de ani de la primul disc” – „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi” – sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 13:30, la Târgul de Carte Gaudeamus, la standul Casei de discuri Electrecord. Recenta compoziţie „Era o fântână” va deschide CD-ul de autor, iar artista a hotărât să cedeze drepturile de autor în beneficiul UNITER – campaniei „Artişti pentru Artişti”.
Am rugat-o pe marea artistă să pună faţă în faţă poveştile celor două albume: primul disc din cariera sa şi CD-ul aniversar.
„De la primul disc din ebonită cu Nr. 3002 «Chemarea mării» – melodie compusă de George Grigoriu special pentru vocea mea – până la noul CD de autor «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi», am avut o colaborare trainică cu tradiţionala «Casă de discuri Electrecord». Marii muzicieni-dirijori Teodor Cosma şi Alexandru Imre m-au îndrumat la începuturi, apoi directorii casei de discuri Nestor Gheorghiu, Teodor Cartis, Grigore Petreanu, Cornelia Andreescu, alături de care am trăit istoria muzicii de calitate, au adus multă bucurie melomanilor de toate vârstele.”
Experienţa primului disc i-a rămas întipărită în suflet. „Primul meu disc 3002 a apărut într-o copertă generală fără fotografie. Profit de împrejurare pentru a face un apel către bunicii şi părinţii cititorilor de azi, rugându-i să ne comunice prin intermediul Jurnalului Naţional dacă discul 3002 se mai găseşte cumva în podul casei.... Ar fi minunat să-l putem fotografia pentru a-l păstra în arhivă. Următorul tiraj, de data asta pe suport din vinil – EDC 275 -, la care s-au adăugat alte trei piese, avea pe fundal tabla neagră, amintind că era vorba despre o şcolăriţă. «Şi-n apa mării» – cum a rămas în memoria ascultătorilor, s-a înregistrat la Radio în 1959, apoi pe disc, în decembrie 1960. Iată ce scria (peste ani) primul compozitor atras de timbrul meu, cel care mi-a mai compus alte 30 de melodii, printre care muzica filmelor «Vacanţă la mare», «Tunelul» şi «Împuşcături pe portativ».
«Chemarea mării» («Şi-n apa mării») – muzica George Grigoriu; text Mircea Block. Compozitorul povestea în Super Magazin 1994 – În noaptea de Revelion ‘59-’60 se dă pe postul de radio de vreo şase, şapte ori. Pe 1 ianuarie ‘60 se cânta în Concert public, «pe viu», cu orchestra Radio dirijată de marele Sile Dinicu şi se transmite în direct la tv. Face tris. Lumea striga «toată de la început»... În 24 de ore se naşte un şlagăr mare şi o şi mai mare vedetă care în două luni ajunge un mit: Margareta Pâslaru şi cântecul ei «Chemarea mării» («În apa mării»)”
Compozitorul Elly Roman scria în prezentarea EDC 1217: „Intensitatea mării îşi găsea în glasul acestei copile de 15 ani rezonanţele cele mai adecvate: de aceea, «Chemarea mării» a devenit primul ei mare succes şi, în acelaşi timp, unul dintre marile şlagăre ale muzicii uşoare româneşti”.
În 1975, în revista Discul-Electrecord, Şasa Georgescu îşi amintea: „(..) Dar, după câteva zile, fata cânta pe micul ecran «Chemarea mării». O voce cu o culoare apar­te se revarsă ca un torent sălbatec, chemând par­că vântul şi valurile. Un timbru grav, matur, ce contrasta fla­grant cu mutriţa de păpuşică a debutantei. După o săp­­tămână, puţinii – în acea epocă – posesori de tele­vi­zoare nu vorbeau decât despre şcolăriţa cu «apa mării de pe întregul litoral (...)». Iar în revista Flacăra, din decembrie 1961, Sanda Faur îi lua un interviu proaspetei vedete: – Dumneavoastră aţi imprimat deci discul care a bătut toate recordurile anului...
– Eu?
Da, discul 3002, cu piesa «Chemarea mării» pe una din feţe, a cunoscut cel mai mare tiraj în 1961: 26.000 exemplare de la prima ediţie... nu ştiaţiĂ”.
Presa avea să urmărească avidă orice informaţie despre cariera Pâslăriţei: „Informaţia / 21 decembrie 1968: Margareta Pâslaru a primit «Discul de Aur»/ În cadrul «Săptămânii discului», la magazinul Muzica, Margaretei Pâslaru i s-a înmânat «Discul de aur» – premiu acordat de C.S.C.A. pentru interpretarea compoziţiilor româneşti. Anul acesta, o dată cu ultimul disc apărut pe luna decembrie, Margareta Pâslaru a întrunit un număr de 100 de melodii imprimate la Electrecord”.
Discul de Aur acordat de CSCA (Consiliul de Stat pentru Cultură şi Artă) a determinat invitaţia de a reprezenta Casa de discuri Electrecord la M.I.D.E.M – Cannes. (Doamna Margareta completează: totalul înregistrărilor Electrecord în prezent se ridică la 249 de piese. Separat, la radio, tv, turnee în ţară şi festivaluri internaţionale se adaugă cu aproximaţie alte 430 de melodii, contabilizate de fani).
CONTEMPORANUL – 1969 – „Întoarsă zilele acestea de la Cannes, unde a fost invitată la festivităţile Târgului internaţional al Discului (M.I.D.E.M.). Margareta Pâslaru a adus cu sine o nouă confirmare a harului şi tenacităţii sale artistice: trofeul M.I.D.E.M., acordat cântăreţilor celor mai populari, ale căror discuri au fost în mod constant cele mai solicitate. Pe estrada unde defilează de obicei marile vedete ale filmului, au putut fi de astă dată aplaudaţi «idolii» muzicii uşoare: Dalida, Mireille Mathieu, Amalia Rodriguez, Adriano Celentano, Udo Jurgens etc. Printre ei, şi Margareta Pâslaru. Reamintim că supertrofeul M.I.D.E.M. a fost acordat decanului de vârsta al şansonetei franceze, Maurice Chevalier, cu prilejul aniversării a 80 de ani (...)”.
De-a lungul vremii, artista a împrumutat unele dintre piesele sale colegelor de scenă. „Regretata Anda Călugăreanu mi-a cerut permisiunea de a cânta «Timpul» în Germania. Povestindu-mi despre succesul avut cu piesa mea, i-am oferit şi Păunitei Ionescu «Voroneţ» pe versurile Constanţei Buzea, iar Evei Kiss «Spune tu care ştii atât de multe» în spectacolul Teatrului Tănase. Într-un duet inedit – eu la pian, iar Corina Chiriac solistă – am prezentat «Despotici în uimire» tot pe versurile Constanţei Buzea la Sala Radio. De altfel, Corina mi-a mai interpretat cu aplomb şi compoziţia comică «Bâlbâitul», o piesă interzisă din pricina textului... deşi nu avea legătură cu şeful statului. În anii ‘90 i-am dăruit Angelei Similea piesa «Flăcări» pe care, cu multă sensibilitate, a înregistrat-o. Versurile regretatului Virgil Carianopol, în care m-am regăsit, au fost sursa inspiraţiei.”
Ajunşi la încununarea jumătăţii de veac pe discuri Electrecord, prin intermediul CD-ului de autor, începe o altă poveste. „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi” – 1981 – inspirată de versurile marii noastre poete Ana Blandiana, rămâne cel mai longeviv şlagăr din repertoriul meu, fiind preluat de mulţi. În 2004, „Lasă-mi, toamnă”... intră în CLASAMENTUL MELODIILOR NEMURITOARE – votată în primele zece pe site-ul Jurnalului Naţional, aşa cum a apărut în Ediţia de Colecţie de luni, 25 octombrie. A fost foarte apreciată de cititorii Jurnalului Naţional, dovadă fiind miile de răspunsuri primite la provocarea „Alegeţi şlagărul secolului XX!”. Ne aşteptam la o reacţie din partea dvs., dar nu credeam că vom număra peste 5.000 de voturi!
Piesele apreciate de melomani au fost incluse şi ele pe CD-ul aniversar. „Timpul” (muzică şi text) 1972 a rezistat în Tele-Top şase săptămâni, iar „Dacă ai ghici” (muzică şi text) a devenit Melodia Anului 1973. Apoi „Diamant fermecat” 1981, cu text de Eugen Rotaru, a obţinut prin Tele-voting Premiul de popularitate – creaţie – în emisiunea „Şlagăre în devenire” realizată de Titus Munteanu. Noua compoziţie „Fericirea mult visată” (muzică şi text) 2010 s-a clasat pe locul secund la Radio – Top Românesc. Ascultând cele 24 de melodii, veţi descoperi o altă Margareta. Unele au texte proprii, altele sunt izvorâte din versurile poeţilor consacraţi, la care se adaugă încă 12, din „potpuriul creaţiilor timpurii”. Din toate răzbat fărâme sufleteşti, dureri, bucurii, confesiuni, tristeţi sfâşiate de speranţă, explozii rebele, iubire purificată prin flacăra pasiunii, speranţă, rugăciune....”
Culegerea tipărită a unor compoziţii de pe acest album aniversar va fi lansată miercuri, 24 noiembrie, ora 13:30, la magazinul MUZICA, de pe Calea Victoriei. Aici, sesiunea de autografe va continua.
Pasiune
Noua piesă care deschide CD-ul de autor se nu­meşte „Era o fântână”. „Versurile Elenei Farago m-au obsedat într-atât, încât mă pomeneam fredonând melodia primelor versuri. Sonorităţi orientale seculare aduse de turci, bulgari, tătari, convieţuind paşnic la noi, formea­ză introducerea orchestrală; imagini dobrogene ari­de mi-au apă­rut în pulberi spulberate de vânt, tra­versate de fantoma fântânilor cu cumpănă. În video­clipul imaginat de mine, aş filma imagini suprapuse, spiritele celor însetaţi, dezamăgiţi de «apa sălcie, şi caldă, şi rea, APA VIEŢII» prăbuşiţi înainte de a fi ajuns să soarbă apa vie din poves­te”, încheie Margareta Pâslaru.
Comentarii:
Jeanina
Subscriu la tot ce s-a scris pana acum. Nu mai pot adauga decat ca Margareta este "apa vie" a sufletelor noastre... Cu cat bei, cu atata vrei mai mult... Pentru asta - si nu numai - o iubim. Ii multumim lui Dumnezeu pentru ca exista !
1. 22/11/2010 10:18:45 |
Simina
20 Noiembrie 2010
O zi de toamna-ncantatoare,
Cand Soarele-a urcat in zare
Putin timid, putin speriat...
Si dintr-o data ...s-a-naltat!
A fost surprins si tulburat
A stat acolo nemiscat
Cat Margareta , cu mult drag,
A primit oaspetii- n prag,
Si-a semnat fiece disc
Cu gandul la un artist,
Care muncind ...
20 Noiembrie 2010
O zi de toamna-ncantatoare,
Cand Soarele-a urcat in zare
Putin timid, putin speriat...
Si dintr-o data ...s-a-naltat!
A fost surprins si tulburat
A stat acolo nemiscat
Cat Margareta , cu mult drag,
A primit oaspetii- n prag,
Si-a semnat fiece disc
Cu gandul la un artist,
Care muncind ani de-a randul
A-nfrumusetat cuvantul.
Fire dreapta, simt nativ
Catre actul creativ,
Orice sentiment uman,
Bucurie sau alean,
Ganduri mari, idei sublime
De la poeti, de la sine,
In suflet le-a adunat
Pe portativ le-a cantat.
Melodii, pasari maiestre
Isi fac cuibul la ferestre.
Adormim cu ele-n gand
Si ne trezim meditand:
La flori, la toamna, timp, iubire,
La flacari, soare, fericire,
La tinerete, pasiune,
La rostul ce-l avem pe lume.
Prieten vechi, sentimental,
Acum, la cincizeci de ani
De la a marii chemare
Si cea dintai imprimare,
Cordul muzical, electric
A batut sincron, simetric
Cu Margareta si fanii,
Ignorand vremea si anii. Restrange comentariul
2. 21/11/2010 22:20:53

valentin
Margareta, este "steaua" care ne lumineaza clipele si "fantana" la care ne ostoieste setea de frumos!
3. 21/11/2010 17:42:52
Veronica
Intre "primul disc din cariera sa si CD-ul aniversar", se afla cea mai frumoasa si adevarata poveste: iubirea neincetata a publicului pentru Margareta. Un public care a dat peste cap programul organizatorilor, care n-a mai asteptat ora de incepere a evenimentului si a venit cu mult mai devreme, blocand culoarul spre alte standuri, asteptand-o cu nerabdare, fredonand melodiile care i-au ... Citeşte întreg comentariul
Intre "primul disc din cariera sa si CD-ul aniversar", se afla cea mai frumoasa si adevarata poveste: iubirea neincetata a publicului pentru Margareta. Un public care a dat peste cap programul organizatorilor, care n-a mai asteptat ora de incepere a evenimentului si a venit cu mult mai devreme, blocand culoarul spre alte standuri, asteptand-o cu nerabdare, fredonand melodiile care i-au insotit prin ani, uitandu-se la ceas si "cautand-o" cu privirea in multime. Si timpul li se parea ca se scurge atat de greu in asteptarea Margaretei...fara sa vreau, auzeam cum Margareta le-a vrajit anii cu melodiile ei, cineva canta cand un vers din "Lasa-mi, toamna, pomii verzi" sau "Timpul", in alt grup, fosti colegi de liceu sau de scoala se bucurau ca se reintalnesc, recunoscand ca lansarea CD-urilor Margaretei ii "aduna" de prin marele Bucuresti, un public care atunci cand a vazut-o a inconjurat-o ca un zid cu toata fiinta si sentimentele lui de dor si admiratie. Si "zidul" era prea gros pentru a fi "strapuns" de cel care incerca sa se apropie de Margareta...nicicand nu mi s-a parut mai semnificativ titlul melodiei "Era o fantana" care deschide CD-ul de autor. Toti, asteptam sa ne vina randul sa "sorbim" momentul acela magic in care vom fi la cativa centimetri de ea (moment la care stiam ca doar printr-o minune vom ajunge), momentul acela care ne va ramane in suflet si-n minte pana la urmatoarea lansare. Din nefericire, pentru cei care asteptau, absolut nimeni, din cei care reusisera sa prinda un loc cat mai aproape de Margareta, nu iesea din cerc. Erau hotarati sa ramana langa ea! Toti aveau unul sau mai multe CD-uri in maini si chiar dupa ce primeau celebrul si mult doritul autograf, nu paraseau locul nestiind cat chin indurau cei care nu puteau nici macar sa o zareasca. Blitz-uri, tefoane, aparate foto, camere video, in maini care se impingeau cerandu-si scuze pentru a prinde un unghi cat mai bun , rugaminti "va rog, aplecati putin capul, vreau o fotografie cu Margareta" si hotararea aceea ferma de a sta pe loc si a nu parasi pozitia castigata, din partea tuturor, fie ca erau langa ea sau undeva la margine. Am crezut si am sperat ca venirea doamnei Elize Stan ma va ajuta sa inaintez cativa centimetri, ma "agatam" de gandul ca voi patrunde si eu intr-un loc cu mai multa vizibilitate cand va fi lasata sa treaca. M-am inselat amarnic...cu greu, i-a fost facut loc de trecere! Sperantele mele au prins aripi, cand am vazut-o pe doamna Ana Blandiana si mi-am zis "de data asta chiar voi reusi sa ma apropii de Margareta". Visul s-a spulberat repede, pentru ca hotararea aceea de a sta pe pozitie era de neclintit! Si doamnei Blandiana, i-au facut loc cat sa se strecoare. Vazand ca domnul Andrei Partos nu reuseste sa treaca de multime, mi-am spus ca nu mai am nicio sansa. Am indraznit iar sa sper, zarind-o pe Giulia Jianu, care venise ca si ceilalti, pentru a-i adresa si ea cateva cuvinte Margaretei. Acum insa, nu mai puteam sa plec, pentru ca in spatele meu erau altii care nu slabeau stransoare si nu te lasau sa te mai misti deloc. Doamnele Cornelia Andreescu, Elize Stan, Ana Blandiana si Giulia, au rostit cuvintele pe care noi, cei stransi acolo, i le vom spune mereu Margaretei: "Margareta, te iubim!" Am plecat, cu fericirea de a fi reusit sa iau cateva CD-uri pentru cei care-i indragesc compozitiile si care vroiau sa aiba acasa, spre ascultare, deja fredonata melodie "Era o fantana". Multumesc, autoarei, pentru articol si pentru posibilitatea de a-mi exprima cateva ganduri de la minunatul timp trait ieri aproape de cea pe care ne-o dorim intr-un turneu prin tara si cu popasuri prin sufletul nostru!
4. 21/11/2010 17:12:23
Svetlana
Lansarea CD-ului de autor al Margaretei Paslaru a fost cu adevarat un eveniment.Am avut bucuria sa-i fiu alaturi impreuna cu alti admiratori veniti din diferite orase (Giurgiu, Craiova, Galati, Braila).Datorita nerabdarii celor prezenti de a avea cat mai repede noul CD al legendarei artiste, sesiunea de autografe a inceput cu mult inaintea lansarii oficiale.Sute de persoane au tinut sa fie ... Citeşte întreg comentariul
Lansarea CD-ului de autor al Margaretei Paslaru a fost cu adevarat un eveniment.Am avut bucuria sa-i fiu alaturi impreuna cu alti admiratori veniti din diferite orase (Giurgiu, Craiova, Galati, Braila).Datorita nerabdarii celor prezenti de a avea cat mai repede noul CD al legendarei artiste, sesiunea de autografe a inceput cu mult inaintea lansarii oficiale.Sute de persoane au tinut sa fie prezente si sa-i daruiasca o floare sau un cuvant spus din inima.Printre personalitati i-am recunoscut pe ambasadorul SUA la Bucuresti cu sotia.Despre marea artista au vorbit poeta Ana Blandiana, producatoarea TV Elise Stan, tanara interpreta Iulia Jianu si directoarea Electrecord, Cornelia Andreescu,care i-a oferit sarbatoritei trofeul creat special pentru acest eveniment: “Artistei Margareta Paslaru 50 de ani de la prima aparitie discografica Electrecord, nov. 2010”. A fost inca o sarbatoare oferita de “mitul muzicii usoare romanesti” asa cu a numit-o comozitorul George Grigoriu pe distinsa artista

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.