"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 27 martie 2013

Margareta Paslaru a cantat pe scena Teatrului National in cadrul Campaniei Nationale "Artistii pentru artisti" -25.03.2013




Amfitrionul Galei, actorul Ion Caramitru, a prezentat-o astfel pe Margareta Paslaru: "Ce urmeaza este un caz de mare, mare frumusete as putea sa spun. Cineva care si-a dedicat ultimii ani din viata ajutorului celor foarte tineri si a celor foarte batrani. Cineva care este foarte aproape de Campania noastra Nationala “Artistii pentru artisrti”. A participat si la editiile anterioare, a donat din drepturile ei de autor, mai ales al discului “50 de ani de la primul disc”. Si iat-o acum la 55 de ani de meserie. Si parca nu ne-a lipsit niciodata. O s-o auzim cantand si banuiesc ca stiti cine este, “S-ar gati badea de nunta” si “Libertatea nu se invata” – text si compozitie proprie."

Margareta Paslaru a intrat in ropote de aplauze pe scena si a iesit in ropote de aplauze, cu bratele pline de flori oferite de admiratori veniti si din Craiova si Galati pentru care nu a contat ca se anuntase viscol si ca, tarziu in noapte, au pornit spre orasele lor. La propria compozitie “Libertatea nu se invata” artista a fost acompaniata de tanarul chitarist Calin Grigoriu.




__________________________________________________________________________________________________________________

Sursa: Mediafax – 26.03.2013 – autor Oana Ghita (fragment)
Angela Gheorghiu a susţinut un recital-surpriză în spectacolul "Clipe de viaţă" de la TNB
Soprana a cântat melodiile "Ochii albastri-s drăgălaşi" şi "Mândruliţă de la munte". Prezenţa artistei a fost o surpriză pentru publicul spectacolului de la Teatrul Naţional Bucureşti.
Sub deviza "Artişti pentru artişti", 21 mari vedete ale teatrului şi muzicii româneşti s-au reunit pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti într-un spectacol eveniment-unic, în seara zilei de luni, începând cu ora 19.00. Spectatorii au avut şansa de se întâlni luni seară cu artiştii lor preferaţi, într-un adevărat maraton scenic, care l-a avut ca amfitrion pe Ion Caramitru.
Actorii Dorin Andone, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, interpreţii Margareta Pâslaru, Ioan Gyuri Pascu, Paula Seling, violoncelistul Adrian Naidin şi - prezenţă de excepţie - maestrul Dan Grigore au participat la acest spectacol.
Spectacolul este un gest de solidaritate artistică şi face parte din Campania Naţională "Artiştii pentru artişti", un program permanent al Uniunii Teatrale din românia (UNITER), ajuns la cea de-a XII-a ediţie. În total, 13 teatre din Bucureşti şi 26 de teatre din ţară s-au alăturat campaniei prin direcţionarea sumelor strânse din vânzarea de bilete către Fondul de Solidaritate Teatrală.
__________________________________________________________________________________________________________________

Sursa: Agerpres | Publicat: 25 mar 2013
Spectacol-eveniment cu 21 de mari vedete ale teatrului şi muzicii româneşti la Teatrul Naţional
Spectacolul-eveniment "Clipe de viaţă" va aduce luni, de la ora 19,00, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional, sub titlul "Artişti pentru artişti", 21 de mari vedete ale teatrului şi muzicii româneşti, informează organizatorii într-un comunicat AGERPRES.În cadrul evenimentului, program permanent al UNITER, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, pe scenă vor împărtăşi "clipe de viaţă" actorii Dorin Andone, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu, cuplul Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, interpreţii Margareta Pâslaru, Ioan Gyuri Pascu, Paula Seling, violoncelistul Adrian Naidin şi - prezenţă de excepţie - maestrul Dan Grigore.Spectacolul îl va avea amfitrion pe directorul TNB, actorul Ion Caramitru.Campania UNITER "Artiştii pentru artişti" continuă pe parcursul lunilor martie-aprilie, perioadă în care organizatorii speră să adune cât mai multe fonduri pentru a sprijini cauza artiştilor. Campania este sprijinită de 13 teatre din Bucureşti şi 26 de teatre din ţară, informează organizatorii.Organizatorii evenimentului sunt UNITER - Uniunea Teatrală din România, Centrul Român ITI, Teatrul Naţional Bucureşti, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.
__________________________________________________________________________________________________________________
Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, actorul Ion Caramitru, director al Teatrului National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti,  a transmis "Mesajul national" publicat si in programul de sala al Galei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu