Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 martie 2013

Margareta Pâslaru, invitată la spectacolul dedicat campaniei “Artistii pentru artisti” de la Teatrul National


Sursa: Top romenesc – 27.03.2013


Margareta Pâslaru a fost invitată, luni, 25 martie, la evenimentul intitulat “Clipe de viată” organizat în cadrul campaniei Artistii pentru Artisti. Artista aniversează în acest an 55 de ani de meserie si este un prieten al Campaniei Nationale “Artistii pentru Artisti” participând si la editiile precedente cu ajutoare si donatii provenind de la cedarea drepturilor ce i se cuvin, din vâzarea discului de autor “50 de ani de la primul disc. Alături de Margareta Pâslaru au luat parte si Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Ioan Gyuri Pascu, Adrian Naidin, Paula Seling si George Mihăită, acesta din urmă si în calitate de amfitrion al serii. Seara a beneficiat de participarea extraordinară a pianistului Dan Grigore. În afară de invitati speciali au mai evoluat pe scenă si actorii Dan Andone, Marcel Iures, Medeea Marinescu, Horatiu Mălăiele, Mihai Mălaimare si teatrul Masca, Mariana Mihut, Mihai Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Stefănescu.
Prietena noastră, Svetlana Sabău, cunoscută pentru admiratia purtată Margaretei Pâslaru, ne-a trimis următoarele rînduri cu privire la manifestarea luni seară.
"Aseară eram în Sala Mare a Teatrului National când Margareta Pâslaru a intrat în ropote de aplauze pe scenă si a iesit în ropote de aplauze, cu bratele pline de flori oferite de admiratorii veniti si din Craiova si Galati, pentru care nu a contat că se anuntase viscol si că, târziu în noapte, au pornit spre orasele lor. La propria compozitie “Libertatea nu se învată” artista a fost acompaniată de tânărul chitarist Calin Grigoriu. Ion Caramitru a amintit faptul că Margareta Pâslaru este o veche prietenă a campaniei “Artistii pentru artisti” căreia i-a cedat drepturile de autor ale CD-ului “50 de ani de la primul disc”. Ajunsă în al 55-lea an de activitate, Domnia Sa rămâne o prezentă memorabilă, o artistă unică, “un mit al muzicii usoare” cum a numit-o compozitorul George Grigoriu."


Comentarii:
Dorina Riza :  Fiecare revedere see you artista preferata, nu poate fi decat o bucurie, o emotie, un dar...
O incantare a fost sa ascultam, cea mai recenta compozitie a artistei, "LIBERTATEA NU SE INVATA". O melodie profunda, see you un mesaj adevarat si din pacate (pentru tara noastra), foarte actual...Din punctul meu de vedere, toate compozitiile Margaretei Paslaru, au ceva aparte. Sunt profunde, transmit emotii, facanu-ne sufletul sa vibreze! Felicitari din toata inima pentru prestanta, va multumim pentru toate bucuriile facute si nu in ultimul rand, felicitari organizatorilor si tuturor artistilor care au avut bunavointa sa participe la un spectacol caritabil!
Madalina Petraru : O seara… de vis see you adevaratii artisti de valoare ai Romaniei! Ii multumesc din suflet distinsei artiste Margareta Paslaru, pentru exceptionala prezenta pe scena Teatrului National, in cadrul spectacolului “Clipe de viata”. 
Admiratie, mandrie si deosebit respect pentru toti artistii participanti la spectacolul caritabil care au daruit din generozitatea sufletului lor.
Jeanina: Mare bucurie am avut cand am aflat despre acest minunat spectacol, in care Doamna Muzicii Romanesti, “Legenda Vie” Margareta Paslaru ne-a incantat cu prezenta si muzica pe care o iubim de peste o jumatate de secol. Un nume cunoscut si iubit de toate generatiile, care sensibilizeaza cu ajutorul artei sale, dar si prin participarea la toate campaniile de ajutorare a celor necajiti. Daruieste din suflet si cu bucurie hrana sufleteasca, muzica Dumneaei ne-a insotit in toate etapele vietii, potrivindu-se perfect cu simtamintele noastre, de la adolescenta pana la maturitate. Prin proiectul pe care Dumneaei l-a adus in Romania, “Banca de Alimente”, daruieste hrana de toate zilele acelora carora le lipseste si care, cu siguranta, o binecuvanteaza si se roaga pentru sanatatea Dumneaei. Ii multumim pentru ca exista, o felicitam pentru intreaga cariera si asteptam cu bucurie sarbatorirea a 55 de ani de activitate.
Nu pot sa inchei fara a mentiona ca tot spectacolul a fost EXCEPTIONAL! Este o mare bucurie sa vedem pe scena aceste nume mari, monstri sacri ai teatrului si muzicii. Iar fondurile merg catre alte nume mari care sunt in nevoie si care, la randul lor, ne-au bucurat odata… la timpul potrivit.
Tuturor, multumiri si plecaciuni !
Veronica: Intr-adevar…am dat o “fuga”, sa o vad pe Margareta Paslaru in spectacolul “Clipe de viata”. Vrand parca sa ma opreasca din drum, iarna, si-a trimis sol un vant rece ca gheata, dar nu a reusit…NIMIC nu ma putea opri!!! Hotarata, si Ea, Doamna alba, m-a urmarit pana in Bucuresti.
Sala Teatrului National Bucuresti…plina ochi.
Folclorul romanesc, prezent pe scena, printr-o melodie interpretata de Margareta si mesajul melodiei “Libertatea nu se invata” – RESPECTUL PENTRU NATURA, RESPECTUL PENTRU CUVANTUL ROSTIT, RESPECTUL PENTRU SEMENI – au fost insotite de aplauzele unui public minunat care isi iubeste artistii si ii asculta ca vrajit chiar daca sta pe scaun, in picioare sau pe jos.
Cand m-am intors, tarziu in noapte, in Craiova ningea viscolit, Vantul imi sfichiua fata, dar nu-l simteam… …fredonam “Libertatea nu se invata”. Fredonam si eram FERICITA!!!
_____________________________________________________________________________
Comentarii Facebook referitoare la prezenta Margaretei Paslaru in acest spectacol:
Alexandra Mircea ...da si eu am fost..am urmarit fascinata aparitia Doamnei Margareta...si nu stiam mai repede unde sa privesc.. fie...costumul impecabil..si select..fie ochii dansii..dar cand aplauzele de final au navalit...eu inca mai speram sa ramana ..cu noi mai mult..!Dar...suntem Multumiti si astfel de incantare...fie cu orice oprelisti..sa stiti..!
Mariana Paraschivescu: Si eu am fost in public,ca de fiecare data cand Doamna MARGARETA PASLARU ne daruia cele mai frumoase clipe de viata pe scena. Prin prezenta scenica impecabila si glasul inconfundabil m-a fermecat timp de 55 de ani si VA MULTUMESC DIN SUFLET . Cu o mare emotie si bucurie am urmarit cele doua melodii interpretate ''S-ar gati badea de nunta si ''Libertatea nu se invata'' si am fost fascinata de ropotul de aplauze de la final si speram sa mai faceti un....BIS !VA MULTUMIM PENTRU ACESTE CLIPE FRUMOASE PE CARE NI LE DARUITI !!!
Simina Eliad: Chiar daca nu am fost acolo fizic, multumesc lui Dumnezeu ca am prieteni care m-au inteles si m-au suplinit si va multumesc dumneavoastra pentru fotografiile postate pe blog, totul m-a ajutat sa-mi imaginez "clipele de viata" pe care le-ati innobilat prin muzica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.