"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 martie 2013

Margareta Paslaru invitata rubricii "Doamne de exceptie" - Prima TV - 08.03.2013


In prima saptamana a lunii martie 2013 emisiunea FOCUS de la Prima TV a gazduit la rubrica "Tema saptamanii - Femei de exceptie" cateva personalitati feminine. Seria a fost incheiata de Margareta Paslaru, invitata editiei din 8 martie 2013.


Sursa foto: http://margaretapaslaru.blogspot.ro/

Prezentarea redactorului: "Cinci decenii si jumatate publicul s-a pierdut in ochii ei de un albastru tulburator. A revolutionat muzica usoara romaneasca si straluceste mereu in lumina reflectoarelor. Un artist indraznet, imprevizibil, care s-a daruit totat mai ales in muzica dar si in teatru si in film si care le-a intins o mana si celor fara de sansa. In 2013, Margareta Paslaru, caci despre ea vorbim, sarbatoreste 55 de ani de cariera. La cei 70 de ani pe care ii va implini in miez de vara Paslarita nu are regrete. La fel de frumoasa si de-ar fi, totusi, sa dea timpul inapoi ar face-o in special pentru arta, in multele-i sale forme. Ce-o mai inspira dupa atatia ani (…) O flacara care arde de cinci decenii si jumatate, un moment pe care in acest an il va sarbatori in cadrul unui eveniment special. De la debutul sau si pana astazi romanii nu si-au putut lua ochii de la Margareta Paslaru iar ea le-a depasit mereu asteptarile. Drept dovada, melodiile-i sunt celebre si astazi. Stilul propriu, ambitia, dorinta de a sparge tipare si unicitatea vocii i-a facut pe multi sa o numeasca mit, legenda, copil minune al muzicii. Discreta si modesta, ea se caracterizeaza simplu, un artist. Timpul a obsedat-o intreaga viata dorindu-si parca sa nu treaca nicio clipa in zadar. Ca si muzica, actoria i s-a potrivit ca o manusa. In teatru a jucat alaturi de Toma Caragiu, Rodica Tapalaga, Victor Rebengiuc si multi, multi altii. Doi ani mai tarziu rolul Iuliei din filmul Tunelul i-a adus premiul e debut in cinematografie.  “Veronica” ramane cu siguranta cel mai cunoscut si iubit film. Acolo a fost pe rand Zana cea buna, educatoarea si Imparateasa furnicilor uimind copilaria mai multor generatii. Anii s-au scurs si Margareta Paslaru a devenit o legenda vie a Romaniei, o artista cu totul speciala. In 1983, la 40 de ani a plecat peste ocean. Acolo a avut o bogata activitate artistica si culturala apreciata la cel mai inalt nivel. A ramas o prezenta constanta pe scena muzicii romanesti si un om implicat in operele de caritate.  Cea mai recenta compozitie a Margaretei Paslaru are in spate un mesaj tulburator adresat romanilor care au inteles gresit libertatea. Anul trecut artista si-a lansat cartea “Eu si Timpul”, povestea unui drum lung parcurs cu tenacitate, daruire si profesionalism. Drepturile de autor al cartii au fost cedate sustinand astfel tinerii valorosi. Inca din 2010 artista ofera la Festivalul Mamaia un “Premiu pentru originalitate interpretativa”, premiu care ii poarta numele." 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu