"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 noiembrie 2013

Margareta Paslaru in studioul Observator

Sursa: a1.ro/ 19.11.2013


Margareta Pâslaru serbează 55 de ani de carieră prin lansarea unui nou album, "Margareta 70"
Cum poate fi prezentată o carieră de 50 de ani pe scena muzicii uşoare româneşti, pe marile ecrane, dar şi ca textier şi compozitor? Ar suna ca o expunere pline de elogii. Asta pentru că Margareta Pâslaru este un artist despre care trebuie să se vorbească la prezent şi suntem siguri că se va vorbi şi la viitor.
Margareta Pâslaru a lansat un nou material discografic intitulat "Margareta 70" prin care artista îşi serbează 55 de ani de meserie la vârsta de 70 de ani. Albumul cuprinde creaţiile maturităţii artistice.
Unele lucrări, precum rugăciunea "Tatăl nostru""Lasă-mi toamnă pomii verzi", vor fi puse în vânzare sub formă de partituri în "Caietul II".
Albumul include şi piesele compozitorilor Jolt Kerestely si Ovidiu Lipan Ţăndărică.
În memoria Mariei Tănase, care în 1962 a îndemnat-o pe Margareta să cânte muzică populară, sunt incluse cântece nelipsite din repertoriul solistei.

Margareta Pâslaru donează drepturile rezultate din vânzarea albumului către "Banca de Alimente"- Crucea Roşie. 

Puteti urmari inregistrarea aici: http://www.youtube.com/watch?v=f7YwU-d64s0


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu