Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 octombrie 2014

Margareta Paslaru si Cornel Ilie invitati in emisiunea "Bucurestiul in pagini si imagini sonore"- partea a II-a

Sursa: radioromaniacultural.ro/ 06.10.2014/ autor Relus Muresan
http://www.radioromaniacultural.ro/bucurestiul_in_pagini_si_imagini_sonore-21550

Expozitiile temporare ale Muzeului Național de Istorie a României

Expoziția „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară” a fost deschisa în luna mai a. c. Muzeul Național de Istorie a României a lansat o „provocare” către public: aceea de a contribui cu obiecte și accesorii vestimentare valoroase, aflate în colecțiile proprii, în vederea realizării unei expoziții a vizitatorilor și prietenilor. Muzeul a primit, cu titlu de împrumut, de la doamna Cătălina Opaschi, o frumoasă colecție de accesorii vestimentare, datând din prima jumătate a secolului al XIX-lea: umbrele, poșete, mănuși, agrafe, ace de păr, catarame, dantele, corsaje. Și alte obiecte, ai căror donatori au dorit să-și păstereze anonimatul, au intrat în patrimoniul muzeului.

Cea mai valoroasă donație, prin numărul obiectelor și calitatea acestora, a fost cea primită de la legendara artistă Margareta Pâslaru, invitata acestei seri. Este vorba de mai multe ținute de scenă, creații proprii, purtate cu ocazia unor spectacole de televiziune sau la festivaluri și concursuri naționale și internaționale de muzică din Franța, Germania, Israel, Cuba, Mongolia, Iugoslavia, Japonia. Nu au fost singurele donatii. Veţi avea ocazia să aflaţi mai multe amănunte, dragi internauţi, în ediţia din această seară a emisiunii.

“De la inventarea roţii la nava spaţială – Istoria mijloacelor de transport” se intitulează actuala expoziţie temporară a Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei.

Ea ramane deschisă pentru public până în 26 oct. şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00. 


Ce cuprinde această expoziţie si nenumarate alte informaţii veti afla de la cei doi invitaţi ai mei: doamna Margareta Pâslaru şi dl dr. Cornel Ilie, coordonator al sectiei Patrimoniu a Muzeului Naţional de Istorie a României. 

Fiţi pe recepţie luni, 6 oct., la ora 21,00!
Vă aşteptam cu mult drag!
Reluş Mureşan


______________________________________________________________________________________________________________

Puteti asculta emisiunea aici: 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.