"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 martie 2023

Agerpres 29.03.2023: Margareta Paslaru a lansat marti albumul Timpul nu moare


Sursa: agerpres.ro, 29.03.2023, autor Petronius Craiu, foto Cristian Nistor

https://www.agerpres.ro/cultura/2023/03/28/margareta-paslaru-a-lansat-marti-albumul-timpul-nu-moare--1083248


Margareta Paslaru a lansat marti albumul Timpul nu moare

Cunoscuta cântăreaţă Margareta Pâslaru şi-a lansat, marţi, albumul "Timpul nu moare", prin care sărbătoreşte 65 de ani de activitate neîntreruptă în showbiz.

La evenimentul organizat la Magazinul Muzica din Bucureşti, au fost prezenţi, pe lângă numeroşi admiratori ai artistei, compozitorul Andrei Kerestely, poeta Ana Blandiana, prezentatorul Octavian Ursulescu, compozitorul Mircea Drăgan.

Noul album conţine şapte piese noi, care arată versatilitatea artistei ca interpretă, precum şi unele dintre cele mai îndrăgite şlagăre lansate de-a lungul carierei: "Acum, respiră!", "Timpul nu moare", "Regina nopţilor", "Castaniete", "Blue, blue, blue, blues", "Personaje pe străzi - Fapte", "Neastâmpăr", "Cu haina pe umeri", "Tehomir" - dedicată actorului Horaţiu Mălăele, "Nu!", "Era o fântână", "Ce suflet trist", "Tatăl nostru", "Diamant fermecat", "Lasă-mi toamnă pomii verzi", "Cântec din Oaş", "Bade, pălărie nouă", "S-ar găti badea de nuntă" şi "Nu-i bai...".

Toate melodiile de pe album au fost înregistrate în Studioul Andrei şi Jolt Kerestely.

"Ceea ce mă surprinde de fiecare dată este energia debordantă, o forţă creatoare fără final. Este de fiecare dată efervescentă, vine de fiecare dată cu idei noi, mă pune întotdeauna în situaţii speciale, pentru că dânsa îşi închipuie nişte orchestraţii şi eu trebuie să fiu, cumva, liantul între ideile dânsei şi muzica ce apare la final. Este o provocare, este o plăcere şi de fiecare dată nouă ni se pare că trăim împreună ceva original şi special. Vă doresc să aveţi timp să ascultaţi, pentru că sunt melodii care au conţinut, melodii care au mesaj, melodii care au nevoie de puţin timp, nu este doar o muzică de fundal, o muzică de fond", a spus Andrei Kerestely.

Margareta Pâslaru a precizat că toate fondurile din vânzarea albumului, precum şi din drepturile de autor vor fi direcţionate către Ambulanţa Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România.


"Tot ceea ce se vinde, drepturile de autor şi încasările vor fi direcţionate către această fundaţie", a spus artista.

Margareta Pâslaru şi-a pus întotdeauna discurile în slujba actelor de caritate, a completat Octavian Ursulescu.

"Margareta întotdeauna şi-a pus discurile în slujba actelor de caritate, întotdeauna discurile sale, toate drepturile de autoare, de vânzare, au mers către asemenea cauze nobile. E un lucru foarte frumos pe care eu îl salut din toată inima şi mă bucur că a descoperit acum această Ambulanţă pentru Monumente. A avut atâtea şi atâtea gesturi minunate. Îmi aduc aminte că a făcut un disc special şi pentru Colectiv, care s-a vândut şi s-au adunat nişte fonduri. O artistă generoasă, o artistă minunată", a subliniat el.

Veronica Vaida, reprezentantă a proiectului Ambulanţa Monumentelor, a făcut o scurtă prezentare a acestui program.

"Ambulanţa pentru Monumente a fost înfiinţată în 2016. În cei şapte ani de activitate am renovat 85 de monumente istorice aflate în stare de colaps. În primul rând, am fost liantul care a legat tinerii specialişti, voluntarii, cu experţi în domeniul patrimoniului, cu comunităţile locale şi administraţia locală. Doamna Pâslaru ne-a observat pe Facebook, în spaţiul virtual, şi ne urmăreşte de câţiva ani şi dumneai a fost liantul, prin muzică a venit spre noi şi prin vânzările acestui album vrea să susţină activitatea proiectului", a transmis Vaida.

La finalul evenimentului, Margareta Pâslaru a oferit tuturor celor prezenţi autografe pe noul album.

Albumul "Timpul nu moare" poate fi achiziţionat de la Magazinul Muzica, precum şi de la staţiile OMV din toată ţara.

 


marți, 28 martie 2023

Radio Romania Actualitati: Margareta Paslaru lansează un nou album si celebreaza 65 de ani de activitate artistica

Sursa: romania-actualitati.ro, 28.03.2023 autor Alex Buzica

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/cultura/margareta-paslaru-lanseaza-un-nou-album-si-celebreaza-65-de-ani-de-activitate-artistica-id175623.html


Alex Buzica: Albumul este dovada popularității de durată a Margaretei Pâslaru și a impactului pe care aceasta l-a avut asupra scenei muzicale din România.


Margareta Pâslaru lansează un nou album și celebrează 65 de ani de activitate artistică

Noul album se întitulează – Timpul nu moare -, conține 7 piese noi, pentru că Margareta Pâslaru, una dintre cele mai iubite cântărețe din România, nu a încetat să compună. Înafară de noile piese vor mai putea fi ascultate și șlagărele celebre pe care artista le-a lansat în cei 65 de ani de carieră.

Margareta Pâslaru lansează un nou album și celebrează 65 de ani de activitate artistică. Toate încasările vor fi donate

Lansarea albumului va avea loc astăzi la ora 13, la magazinul Muzica din București.

Noul album se întitulează – Timpul nu moare -, conține 7 piese noi, pentru că Margareta Pâslaru, una dintre cele mai iubite cântărețe din România, nu a încetat să compună. Înafară de noile piese vor mai putea fi ascultate și șlagărele celebre pe care artista le-a lansat în cei 65 de ani de carieră.

Evenimentul se anunță a fi o ocazie memorabilă pentru admiratori, care vor putea să o vadă și să ii ceara autografe.

Albumul este dovada popularității de durată a Margaretei Pâslaru și a impactului pe care aceasta l-a avut asupra scenei muzicale din România.

Toate încasările din vânzările de albume precum și din drepturile de autor vor fi direcționate către Ambulanța Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România.


sâmbătă, 25 martie 2023

miercuri, 15 martie 2023

Margareta Paslaru a lansat "Neastampar", o noua compozitie 2023


Margareta Paslaru a lansat in 14 martie 2023 noua compozitie "Neastampar" pe canalul propriu SoundCloud; aranjament, inregistrare, mixaj Andrei Kerestely.







duminică, 12 martie 2023

Tur virtual al expozitiei "O legenda ... Margareta Paslaru 65 de ani de cariera"

Sursa video 3D: zona3d.ro

VIDEO 3D: Margareta Paslaru 65 de ani de cariera

Indrumare: dati click pe link-ul de mai sus, apoi click pe fotografia afisului expozitiei dupa care puteti vizita virtual expozitia. 

Dand click pe cerculetele care apar in imagine va puteti apropia de zona respectiva din expozitie si veti avea alta perspectiva.

Vizionare placuta!



sâmbătă, 4 martie 2023

Margareta Paslaru a lansat noua compozitie 2023 "Personaje pe strazi"

"Personaje pe strazi", noua compozitie muzica si text Margareta Paslaru 2023, a fost lansata pe 4 martie; aranjament, inregistrare, mixaj Andrei Kerestely.



vineri, 3 martie 2023

adevarul.ro: „O legendă... Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră". Artista vine la vernisajul expoziției organizate de MNIR

 Sursa: adevarul.ro, 01.03.2023, autor George Andrei Cristescu

https://adevarul.ro/stil-de-viata/cultura/o-legenda-margareta-paslaru-65-de-ani-de-2246240.html

 

„O legendă... Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră". Artista vine la vernisajul expoziției organizate de MNIR


Expoziţia "O legendă... Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră" va fi vernisată, miercuri, la Muzeul Naţional de Istorie a României, în prezenţa artistei, şi va cuprinde creaţii vestimentare, discuri rare, afişe de teatru şi film, diplome şi distincţii, potrivit Agerpres.

Margareta Pâslaru. FOTO afiș expozitie MNIR

„Ce modalitate mai bună de a inaugura Luna Femeii decât printr-o expoziţie dedicată uneia dintre cele mai valoroase şi apreciate artiste ale României? Cântăreaţa, compozitoarea, textiera, actriţa de teatru şi film, regizorul artistic, producătoarea, scenarista, scriitoarea, realizatoarea de radio şi TV Margareta Pâslaru sărbătoreşte, în anul 2023, 65 de ani de carieră", se arată într-un comunicat al MNIR, transmis Agerpres.

O carieră fabuloasă în care a colaborat cu peste 60 de compozitori, în care a consemnat 231 de apariţii pe suport discografic (doar la Electrecord a lansat, până în 2011, 66 de discuri, la care se adaugă 22 de discuri în străinătate) şi a înregistrat aproape 800 de piese, în care a apărut în filme şi piese de teatru, a fost difuzată permanent la radio şi a primit recunoaşterea internă şi internaţională.

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie a României vor avea ocazia să descopere, pe lângă creaţiile vestimentare proprii ale Margaretei Pâslaru, o serie de discuri rare, afişe ale spectacolelor de teatru şi concertelor de muzică uşoară, diplome şi distincţii primite, reviste, albume cu articole de presă etc.

 Încasările albumului care va fi lansat în luna martie 2023, vor fi donate integral Ambulanţei pentru Monumente.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 martie - 2 aprilie şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică.

Considerată de mulţi o artistă complexă, a cărei voce oferă posibilităţi infinite, Margareta Pâslaru a fost sursă de inspiraţie pentru nu mai puţin de 65 de compozitori. Henry Mălineanu, Aurel Giroveanu, Edmond Deda şi Nicole Kirculescu sunt doar câţiva dintre compozitorii clasici ai muzicii uşoare care i-au încredinţat marii artiste creaţiile lor.

Dintre creaţiile sale muzicale fac parte „Timpul“, „Dacă ai ghici“, „Diamant fermecat“ şi „Lasă-mi toamnă pomii verzi“, iar cea din urmă s-a calificat prin votul publicului în „Top 80“ Radio România Actualitaţi, ca fiind una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani. Printre filmele în care a jucat se numără „Fumatul strict oprit“ (1961, regia Valeriu Lazarov); „BD la munte şi la mare“ (1971, regia Mircea Drăgan), „Veronica” (1972, regia Elisabeta Bostan) şi „Moartea domnului Lăzărescu” (2005, regia Cristi Puiu).

 

 

Vernisajul expozitiei "O legenda ... Margareta Paslaru 65 de ani de cariera"



La vernisaj, domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu - director general  al Muzeului National de Istorie a Romaniei a spus: "Se adevereste vorba aceea ca viata noastra de zi cu zi devine incetul cu incetul istorie. Si nu este un exemplu mai bun decat doamna Margareta Paslaru care de 65 de ani face parte din cultura moderna romaneasca. Face parte din istorie pentru ca prin ce-a facut, prin cariera ei extraordinara a deschis o pagina noua in istoria muzicii usoare romanesti si a culturii romanesti, de ce sa nu o recunoastem. Cultura noastra moderna are ca parte componenta si muzica usoara. (...)"

FOTO: Sorin Stana

Margareta Paslaru, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu - dir. gen. MNIR si curatorul expozitiei Cornel Constantin Ilie - dir. gen. adj. MNIR

Margareta Paslaru vorbind despre Trofeul M.I.D.E.M. - Cannes 1969 pentru TVR Cultural si interviu pentru Trinitas TV





joi, 2 martie 2023

AGERPRESS: Expoziţia 'O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră', vernisată la Muzeul Naţional de Istorie

 

Sursa: AGERPRESS preluat de pressonline.ro, 01.03.2023

https://pressonline.ro/expozitia-o-legenda-margareta-paslaru-65-de-ani-de-cariera-vernisata-la-muzeul-national-de-istorie/

 

Expoziţia ‘O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră’, vernisată la Muzeul Naţional de Istorie

 

Expoziţia ‘O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră’, în care pot fi admirate creaţii vestimentare, discuri rare, afişe de teatru şi film, diplome şi distincţii, a fost vernisată miercuri, în prezenţa artistei, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Managerul MNIR, Ernest Oberländer-Târnoveanu, a afirmat că Margareta Pâslaru face parte din cultura modernă românească de 65 de ani.

‘Doamna Margareta Pâslaru de 65 de ani face parte din cultura modernă românească, face parte din istorie, pentru că prin ce a făcut în cariera ei extraordinară a deschis o pagină nouă în istoria muzicii uşoare româneşti şi a culturii româneşti. Cultura noastră modernă are ca parte componentă şi muzica uşoară. (…) Cu Margareta Pâslaru muzica uşoară românească a intrat într-o epocă nu numai mai umană, abordând subiecte care până atunci păreau că nu există, muzica uşoară până la doamna Margareta Pâslaru îl celebra pe Marinică şi brusc, peste noapte, a apărut o tânără frumoasă, inteligentă, care a început să cânte despre sentimentele umane, o muzică care se adresa oamenilor normali şi nu fruntaşilor în producţie’, a spus managerul MNIR.

Cornel Ilie, managerul adjunct al MNIR, a spus că expoziţia a fost făcută la MNIR datorită gestului de generozitate al Margaretei Pâslaru care a donat exponatele muzeului.

‘Doamna Margareta Pâslaru putea să facă orice cu aceste obiecte, să le vândă, să le dea prietenilor, familiei, rudelor, dar a ales să le doneze unei instituţii de cultură, a ales să se despartă practic de o parte importantă a vieţii sale şi să ajungă cu ele aici, la Muzeul Naţional de Istorie. (…) Unde ar putea să stea mai bine memoria lor decât într-un muzeu, unde poate fi prezentată mai bine decât într-un muzeu. (…) Nu este o expoziţie pe care muzeul i-a dedicat-o Margaretei Pâslaru, este o expoziţie pe care, practic, Margareta Pâslaru şi-a construit-o singură prin această colecţie şi prin acest gest’, a afirmat Cornel Ilie.

Managerul adjunct a precizat că expoziţia conţine foarte multe ţinute, ‘majoritatea realizate de Margareta Pâslaru, ţinute care acoperă o perioadă care începe în anii ’60 şi ajunge până în zilele noastre’.

‘Avem inclusiv o ţinută purtată de Margareta Pâslaru în anul 2023. Este un spectru foarte larg de timp acoperit de aceste ţinute realizate foarte multe chiar de Margareta Pâslaru. Avem, de asemenea, foarte multe fotografii, documente, afişe vechi, de epocă, discuri, inclusiv discuri de ebonită, care sunt foarte greu de găsit, sunt şi obiecte care au legătură cu familia doamnei Margareta Pâslaru, pentru că avem expuse aici obiecte care au fost realizate de bunicul domniei sale, sculptorul Ion Dimitriu-Bârlad, un nume foarte important al artelor plastice româneşti, şi sigur sunt trofeele primite cu diferite ocazii, inclusiv trofeul M.I.D.E.M., un trofeu care se acorda – cred că se mai acordă, nu ştiu exact – artiştilor cu cele mai mari vânzări, celor mai populari artişti din întreaga Europă. Dumneaei l-a obţinut în 1969 într-o companie foarte selectă – Dalida, Mireille Mathieu, Adriano Celentano au fost printre artiştii care s-au aflat pe aceeaşi scenă cu Margareta Pâslaru şi au primit acest trofeu’, a declarat Cornel Ilie, pentru AGERPRES.

Margareta Pâslaru a afirmat că este emoţionată şi a spus că totul a fost făcut pentru public.

‘Fiecare obiect are o părticică din mine, din ADN-ul meu’, a spus artista şi a precizat că toate fondurile care se vor strânge, ‘atâtea câte vor fi’, vor fi donate către Ambulanţa pentru Monumente.

Artista a amintit că după jumătatea lunii martie este programată lansarea unui nou album, iar toţi banii strânşi din vânzarea acestuia vor fi direcţionaţi către Ambulanţa pentru Monumente.

‘Din anul 2000 am devenit voluntar la Crucea Roşie şi apoi, de câte ori a fost posibil, am oferit rezultatele muzicii pentru copii, pentru vârstnici, pentru actori, dar numai ceea ce derivă din muzică. Asta este calea posibilă, cu alte cuvinte cine cumpără discul poate considera că acea sumă este o donaţie în schimbul căreia primeşte muzica’, a declarat Margareta Pâslaru.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 martie – 2 aprilie şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică.