Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 mai 2014

Margareta Paslaru - Omul zilei - Radio Romania Cultural

Sursa: radioromaniacultural.ro /  08.05.2014


 Omul zilei - Margareta Paslaru

Timp de două săptămâni, 8 - 24 mai, EUROPAfest 2014 va revitaliza scena muzicală a capitalei reunind la Bucureşti peste 300 de muzicieni din 45 de ţări - Europa, dar şi invitaţi speciali de pe alte continente.

Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanţă şi atmosferă electrizantă. Seara promite momente de răsfăţ susţinute de numele de afiş ale evenimentului, interpretări inedite şi originale, invitaţi speciali, proiecţii şi prezentări atractive. Ateliere de jazz, flaut, dar şi workshopul “Repetiţie generală”, condus de apreciata Margareta Pâslaru.

Artista Margareta Paslaru trebuie văzută şi ascultată. Credinţa şi meticulozitatea care se contopeau în interpretarea oricărui cântec îi transformau atributul de interpretă în cel de creatoare. Vreme de peste patru decenii, Margareta Pâslaru a atacat muzica, teatrul, cinematografia la pragul superior al performanţei profesionale. De la vocea cu un timbru grav particular şi un ambitus surprinzător pentru genul uşor până la carisma femeii ingenue cu ochi de culoarea mării, Margareta Pâslaru a făcut din fiecare apariţie pe scenă, disc sau peliculă un adevărat spectacol, greu de egalat. Amprenta personală a interpretărilor a fermecat o întreaga suită de compozitori, sute de melodii fiind scrise special pentru glasul său aparte - „un timbru cu rezonanţe de violoncel”.

După o carieră de excepție, Margareta Pâslaru a fost sǎrbǎtorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. Īn 2010, la împlinirea unei jumătăţi de secol de la primul disc, artista lansează CD-ul „Lasă-mi toamnă, pomii verzi“ şi i se oferă Trofeul Electrecord. Fundaţia Radio România editează în 2013 CD-ul aniversar „Margareta 70“ - 55 de ani de activitate artistică.

Având ca motto:

"În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim "numele” spre binele altora" , la EUROPAfest, artista Margareta Pâslaru va împărtăşi din experienţa sa scenică tinerilor muzicieni dornici să atingă culmile succesului într-un workshop mult-aşteptat "Repetiţie generală". Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.