Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 mai 2014

Margareta Paslaru invitata la EUROPAfest 2014 cu Workshop-ul "Repetitie generala"


Joi 22 mai 2014, Hotel IBIS – Bucuresti

Manifestarile prilejuite de EUROPAfest 2014 au reunit momente deosebite: Workshop-ul “Repetitie generala” sustinut de Margareta Paslaru si trupe ce au adus in cadrul Caffe Festival artisti din Italia.


Radio France International / 22.05.2014 (http://www.rfi.ro/eveniment-49992-tur-forta-finalul-festivalului-europafest): “Probabil unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale zilei de 22 mai este workshopul Margaretei Paslaru „Repetiţie generală” desfăşurat la Ibis Caffe începând cu 20:00, alături de binecunoscuta actriţă Emilia Popescu şi chitaristul Călin Grigoriu.

Presedintele ESTA Romania, domnul Luigi Gageos: “Inainte de toate avem aici langa noi pe cea care de cativa ani de zile, in cadrul EUROPAfest, sustine tot felul de proiecte. In seara aceasta se va numi “Workshop Repetitie generala” : doamna, binecunoscuta pentru toata lumea, Margareta Paslaru”.

La inceput Margareta Paslaru l-a prezentat pe tanarul chitarist, compozitor si orchestrator – Calin Grigoriu, pe care l-a sustinut si prin rubrica sapatmanala “Margareta prezinta pe …” difuzata la Radio Romania Cultural. Artistul a ales sa prezinte o scurta compozitie proprie – “Le crinoline”.

Au urmat doua compozitii semnate Margareta Paslaru – muzica si text – prezentate de actritele Mirela Jienescu – “Emotii, caudate sentimente” si Emilia Popescu - “Turneul”. Cei prezenti au apreciat interpretarile foarte sensibile, cu mult farmec actoricesc.

Workshop-ul a continuat cu o  placuta surpriza: un fragment dintr-o alta compozitie a Margaretei Paslaru – muzica si text – “Libertatea nu se invata”. Compozitoarea a cantat impreuna cu Emilia Popescu si Mirela Jienescu acompaniate la chitara de Calin Grigoriu, autorul orchestratiei celor trei melodii asculate in acea seara.

La final am fost invitati la lansarea CD-ului de autor “Actorii canta” produs de Margareta Paslaru in beneficiul Campaniei Nationale “Artistii pentru Artisti” – UNITER – Fontul de Solidaritate Teatrala. Evenimentul va avea loc pe 27 mai 2014 la Magazinul Muzica. Toate piesele prezentate in Workshop-ul “Repetitie generala” se vor regasi pe acest CD, alaturi de alte compozitii ale Margaretei Paslaru interpretate de actori.

Calin Grigoriu intervievat de Margareta Paslaru                                          Mirela Jienescu si Calin Grigoriu

Emilia Popescu si Calin Grigoriu                                                     Margareta Paslaru, Emilia Popescu, 
                                                                                                                                              Mirela Jienescu si Calin Grigoriu

Seara a continuat cu invitati de peste hotare: doua trupe care au reunit artisti din Germania, Columbia, Ungaria, Cipru si Italia.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.